Abd-ru-shin, Graalin sanoman kirjoittaja

Abd-ru-shin

Abd-ru-shin syntyi huhtikuun 18. päivänä 1875 Bischofswerdassa (Saksissa) varakkaassa porvarikodissa. Hän oli nimeltään Oskar Ernst Bernhardt.

Rakastavan lapsuudenkodin turvin hän sai mandollisuuden kehittää lahjojaan. Kaupallisen koulutuksen jälkeen hän aloitti oman yrityksensä Dresdenissä.

Seuraavina vuosina hän teki monia matkoja kaukaisiin maihin. Kirjallisen lahjakkuutensa ansiosta hän pohti matkoilla saamiaan vaikutelmia menestyksellisissä matkakuvauksissa ja kertomuksissa. Myös näytelmiä ilmestyi tuona aikana.

Asuttuaan monia vuosia New Yorkissa Abd‑ru‑shin lähti vuonna 1913 Englantiin ja eli Lontoossa. Siellä hänet yllätti ensimmäisen maailmansodan puhkeaminen, ja hänet internoitiin Man-saarelle 1915.

Internoinnin eristyneisyydestä oli seurauksena sisäinen syventyminen. Hän mietti paljon kysymyksiä, jotka liittyvät elämän tarkoitukseen, ihmisen tehtävään luomakunnassa, syntymään ja kuolemaan, vastuuseen ja vapaaseen tahtoon, Jumalaan ja Hänen luomakuntaansa. Tällöin hänessä heräsi yhä suurempi halu auttaa ihmisiä ja osoittaa heille oikea tie pois hädästä.

Kun hän vapauttamisensa jälkeen keväällä 1919 palasi taas takaisin kotimaahansa, tuli hän pian tietoiseksi tehtävästään: avata ihmisille tie uuteen luomakuntatietoon.

Hän valitsi samalla nimen »Abd-ru-shin» aikaisemman maallisen elämän täyttymyksenä, joka oli valmistautumista hänen nykyiseen toimintaansa.

Vuosina 1923‑1937 syntyivät vähitellen kirjoitukset, jotka myöhemmin koottiin yhteen Graalin sanomana nimellä »Totuuden Valossa». Kaksikymmenluvulla piti Abd-ru-shin itse julkisia esitelmiä. Hänen henkisellä alueella mullistavasti vaikuttava uusi luomakuntatietonsa iski kuin sytyttävä kipinä kuulijoiden keskuuteen.

Vuonna 1928 löysi Abd-ru-shin paikan, jossa hän saattoi päättää Graalin sanomansa: Vomperbergin Tirolissa.

Kansallissosialismin valtaannousu Itävallassa lopetti vuonna 1938 hänen siunauksellisen toimintansa.

Abd-ru-shin pidätettiin maaliskuun 12. päivänä ja siihen menessä kehittynyt Graalin siirtokunta takavarikoitiin korvauksitta.

Syyskuussa 1938 hän joutui perheineen pakkosiirtolaan, ensin Schlaurothiin Görlitzin lähelle ja myöhemmin Kipsdorfiin Erzgebirgeen, missä hän oli jatkuvasti Gestapon valvonnan alaisena. Häneltä kiellettiin kaikkinainen jatkotoiminta tehtävänsä täyttämiseksi.

Näiden toimenpiteiden seurauksena Abd-ru-shin kuoli joulukuun 6. päivänä 1941. Hänen tomumajansa haudattiin joulukuun 11. päivänä Bischofswerdaan. Vuonna 1949 oli mandollista siirtää se Vomperbergiin ja haudata siellä pyramidin muotoiseen hautaholviin.

Kaikkiin, jotka joutuivat kosketuksiin Abd-ru-shin’in kanssa, teki voimakkaan vaikutuksen hänen mutkaton luonnollisuutensa ja hänen hyvä ja samalla ylevä olemuksensa. Münchener Zeitungin kirjoitukessa (1933) Abd‑ru‑shin’ista sanottiin: »On jotain salaperäistä siinä, mikä ympäröi häntä ja mikä puhuu hänen silmiensä kirkkaasta, terävästä ja samalla hyväntahtoisesta katseesta, ja mikä vaikuttaa valoisista kaukomaista tulevalta tervehdykseltä.»

Abd-ru-shin oli kaiken henkilöpalvonnan vastustaja. Siitä johtuu hänen kehotuksensa kiinnittää huomio Graalin sanoman sanaan eikä sen tuojaan, ettei tarkkaavaisuus kääntyisi sanasta henkilöön.

Hän ei suinkaan koonnut sanomaansa vanhan ja uuden ajan muista tunnetuista opeista vaan ammensi elävän tietonsa sisäisestä vakaumuksestaan, puhtaimmasta ja korkeimmasta lähteestä, ja loi siten sanomansa Graalista, joka samalla on hänen lähetystyönsä varsinainen todistuskappale!