1938–1941: Graalin Sanoman muokkaus, käytössä oleva laitos

  1. 1920–1926: ”Graalin lehtiä” -lehti, Graalin Sanoman vuoden 1926 laitos
  2. 1926–1931: ”Kutsu”, Graalin lehtiä, Graalin Sanoman vuoden 1931 laitos
  3. 1931–1938: Graalin Sanoman kaikuja, ”Die Stimme” -lehti
  4. 1938–1941: Graalin Sanoman muokkaus, käytössä oleva laitos
  5. Tiivistelmä
  6. Liite

 

Kapitel 04

Jo vuoden 1938 lopulla Abd-ru-shin alkoi järjestellä luentojaan, ja vuosina 1939–1941 hän järjesti koko teoksensa sillä tavoin kuin Irmingard Bernhardt kuvailee 15. toukokuuta 1956.

Katkelma selvityksestä Schwazin piirioikeudessa:

”Graalin Sanoman on muokannut sen laatija herra Oskar Ernst Bernhardt vuosina 1939–1941 omin käsin.

Syyskuussa 1938 Gestapo kuljetti meidät kaikki – herra Oskar Bernhardtin, hänen vaimonsa Maria Bernhardtin, veljeni Alexanderin ja minut – Schlaurothiin Görlitziin. Maaliskuussa 1939 vaihdoimme Gestapon luvalla asuinpaikkaa Kipsdorfin kylpyläpaikkakunnalle Erzgebirgeen. Sinä vuonna herra Oskar Ernst Bernhardt alkoi muokata Graalin Sanomaa. Toukokuun lopussa 1941 muokattu versio oli painovalmis.

Muokkaus liittyi erilaisiin muutoksiin. Osittain kyseessä olivat korjaukset välimerkkeihin, sanajärjestyksen muutokset ja kokonaisten virkkeiden ja kappaleiden poisto, jos niissä toistettiin ajatuksia, jotka olivat tulleet esiin jo edellisissä virkkeissä tai kappaleissa.

Hän poisti kuitenkin myös sanoja, virkkeitä ja kokonaisia sivuja, jos hänestä tuntui, etteivät ihmiset sittenkään ymmärtäisi hänen sisimmässään syntyneitä ajatuksia. Tähän käsitykseen hänen viimeiset kolme elinvuottaan ennen poismenoa vaikuttivat voimakkaasti.

Korjaukset Oskar Ernst Bernhardt suoritti seuraavalla tavalla: hän merkitsi tätä tarkoitusta varten varattuun Graalin Sanoman kappaleeseen lyijykynällä huomioita, viivasi poistettavia kohtia yli ja teki merkkejä kohtiin, joihin hän toivoi muutoksia tai täydennyksiä. Nämä muutokset ja täydennykset hän kirjoitti erilliselle paperille. Minä sitten kirjoitin nämä lyijykynämuistiinpanot puhtaaksi kirjoituskoneella paperisuikaleille, sillä lyijykynän jälki saattoi helposti pyyhkiytyä ja muuttua lukukelvottomiksi. Pyyhin myös muutoskappaleesta tehdyt merkinnät pois pyyhekumilla ja liimasin koneella kirjoitetut paperiliuskat oikeille paikoilleen. Ne Graalin Sanoman sivut, joilta oli poistettu pitkiä katkelmia, liimasin poistojen osalta näkymättömiin, tai sitten kirjoitin sivun uudessa ja muokatussa muodossaan koneella ja liimasin sen kirjaan.

Koska myös luentojen numerojärjestys muuttui, kävi myös niin, että luento täytyi irrottaa paikaltaan ja lisätä toisaalle.

Tein kaikki muutokset tarkalleen Graalin Sanoman laatijan ohjeiden mukaan. Hän tarkasti jokaisen muutoksen.

Se selittää myös, miksi on jäljellä enää muutamia käsikirjoitussivuja, joissa on Oskar Ernst Bernhardtin käsintekemät korjaukset.

Vomperbergissä 15. toukokuuta 1956

Irmingard Bernhardt”

Graalin Sanoman käytössä olevan laitoksen I osaan Abd-ru-shin kokosi ennen kaikkea ne luennot, jotka olivat ilmestyneet vuonna 1937 Die Stimme -lehdessä, mutta ei kuitenkaan niiden alkuperäisessä julkaisujärjestyksessä. Tämä koskee luentoja Kultti, Jähmettyminen, Lapsenkaltaisuus, Säädyllisyys, Ensimmäinen askel, Pelastus! Vapahdus! ja Herran kieli.

Luento Veren salaisuus 1. numerosta meni osaan II luentojen Maallinen ruumis ja Temperamentti väliin.

Myös Graalin sanoman kaikujen I osan luentoja sekä yksittäisjulkaisukokoelman luentoja löytyy ensimmäisestä osasta.

Joidenkin nimiä muutettiin uutta laitosta varten. Niinpä luennosta Viimeinen sana tuli Välttämätön sana, luennosta Viimeinen tuomio tuli Maailma, ja Huuto johtajan perään on nyt Huuto auttajan perään (sana ”johtaja” oli kansallissosialismin käytössä saanut negatiivisen sävyn).

Graalin Sanoman käytössä olevan laitoksen toinen osa sisältää enimmäkseen vuoden 1931 laitoksen luentoja, joita on muokattu Irmingard Bernhardtin edellä kuvaamalla tavalla. Luentoja Jumalan Poika ja ihmisen poika sekä Kutsuttu Abd-ru-shin ei enää ottanut mukaan julkaisuun, ja myös luennot Ja se täyttyi ja Loppusana jäivät pois. Liitteessä oleva luento Elämä päättää II osan.

Osassa III ovat ne luennot, jotka Abd-ru-shin valitsi Graalin Sanoman kaikujen I osasta sekä yksittäisluennoista uudelleen julkaistaviksi.

Osaan III lisättiin myös Der Stimme -lehden 1. numerosta luento Veren salaisuus. Luento Joka ei tahdo kuulla sanaani… lisättiin nimellä Nimi. Jälkisanat, Kuinka Sanoma tulee omaksua, päättävät III osan.

Viisi luentoa Graalin Sanoman kaikujen I osasta ja neljä luentoa yksittäisluentojen kokoelmista jäi kokonaan Graalin Sanoman osien I, II ja III ulkopuolelle. Ne luennot olivat Välttämätön tasaus, Jeesus ja Immanuel, Joulu (ei sama kuin luento Joulu käytössä olevan laitoksen III osassa), Joulun soinnut kaikuvat varoittaen kaikkeudessa, Minä lähetän teidät!, Portti avataan!, Haava, Uusivuosi 1935 ja Uhri.

 

  1. 1920–1926: ”Graalin lehtiä” -lehti, Graalin Sanoman vuoden 1926 laitos
  2. 1926–1931: ”Kutsu”, Graalin lehtiä, Graalin Sanoman vuoden 1931 laitos
  3. 1931–1938: Graalin Sanoman kaikuja, ”Die Stimme” -lehti
  4. 1938–1941: Graalin Sanoman muokkaus, käytössä oleva laitos
  5. Tiivistelmä
  6. Liite