Säädyllisyys

Ihmiskunnan yllä lepää jokin kuin synkkä myrskypilvi. Ilma on painostavan raskas. Joidenkin yksittäisten ihmisten heiveröinen intuitio toimii vielä musertavassa paineessa. Vain ruumiin tunne- ja viettielämään vaikuttavat hermot ovat virittyneet äärimmilleen. Väärin valittu kasvatustyyli ja asenne sekä itsepetos ärsyttävät niitä keinotekoisesti.

Nykypäivän ihminen ei tässä mielessä ole normaali, vaan hänellä on sairaalloinen, jopa kymmenkertaiseksi kasvanut seksuaalivietti. Hän yrittää rakentaa siitä kulttia sadoin eri tavoin ja muodoin, ja se on koituva koko ihmiskunnan tuhoksi.

Se leviää ja tartuttaa ajan myötä ruton lailla myös ne, jotka yrittävät kaikin voimin vielä pitää kiinni jossain tajuntansa rajamailla lymyilevästä ihanteesta. He kurottavat käsiään kaipaavasti sitä kohti, mutta ympärilleen katsottuaan he huokaavat ja laskevat ne lannistuneina ja toivonsa menettäneinä.

Mykän avuttomuuden ja kauhun vallassa he katsovat, miten valtavan nopeasti selvä käsitys säädyllisyydestä ja säädyttömyydestä hämärtyy, arviointikyky katoaa ja käsitteet muuttavat muotoaan niin, että moni asia, joka vielä äsken olisi herättänyt tuohtumusta ja halveksuntaa, hyväksytään pian aivan luonnollisena hetkeäkään epäröimättä.

Mutta malja on pian täynnä. Kauhistuttava herääminen on koittava!

Jo nyt synnissä rypevien ihmismassojen lävitse kulkee silloin tällöin siveyden aalto, aivan mekaanisesti ja tiedostamatta. Epävarmuus kouraisee lyhyesti yhtä jos toistakin sydäntä, mutta heräämiseen ja ala-arvoisen touhun selvään tunnistamiseen se ei riitä. Moisten ”heikkouksien” tai vanhanaikaisten käsitysten ”viime rippeiden” karistaminen tai suoranainen vaientaminen alkaa houkuttaa kaksin verroin.

Kehitystä vaaditaan hinnalla millä hyvänsä. Kehitys voi kuitenkin kulkea kahteen suuntaan: ylös- tai alaspäin, valinnan mukaan. Nykymenon perusteella alaspäin mennään hirvittävää vauhtia. Kun vahvaan vastarintaan törmäämisen hetki koittaa, rysähdys on musertava alas syöksyvät.

Myrskypilvi kasaantuu painostavassa ilmanalassa yhä tiiviimmäksi ja pahaenteisemmäksi. Ensimmäinen salama voi iskeä hetkenä minä hyvänsä, halkaista synkkyyden ja kirkastaa sen. Se valaisee liekehtien salaisimmatkin sopukat. Sen väsymätön ja tarkka työ tuo vapautuksen niille, jotka kaipaavat valoon ja kirkkauteen, mutta tuhon niille, jotka eivät valoa tahdo.

Mitä enemmän pilvellä on aikaa kasvattaa pimeyttään ja painoaan, sitä räikeämpi ja säikäyttävämpi tulee myös sen synnyttämästä salamasta. Pehmeä, laiskistava ilma on piilottanut hiipivän himokkuuden velttoutensa poimuihin, mutta nyt se ilma haihtuu, sillä ensimmäistä salamaa seuraa luonnonlakien mukaan raikas, virkistävä ilmavirta, joka tuo uutta elämää. Valon kylmässä kirkkaudessa synkän mielikuvituksen tuotokset seisovat yhtäkkiä riisuttuina teennäisistä epätotuuksistaan pöyristyneen ihmiskunnan edessä.

Valtava ukkosen kaltainen jyrinä saa sielut heräämään niin, että samentumattoman totuuden elävä lähdevesi voi virrata kuohuen jyrähdyksen halkomaan maaperään. Vapauden päivä koittaa. Koittaa vapaus vuosituhansia hallinneen ja nyt korkeimpaan huippuunsa nousseen säädyttömyyden ikeestä.

Katsokaa ympärillenne! Tarkkailkaa lukemistoja, tansseja, vaatetusta! Nykyaika pyrkii kovemmin kuin koskaan murtamaan muurit kahden sukupuolen väliltä, jotta puhdas intuitio sumenisi systemaattisesti, vääristyisi, saisi harhaanjohtavan naamion ja, jos vain mitenkään mahdollista, tukahtuisi.

Ihmiset vaientavat heränneet epäilyksensä ylevillä puheilla, jotka kuitenkin tarkan tutkiskelun myötä paljastuvat heidän sisällään väräjävästä seksuaalivietistä nousseiksi. Niiden tarkoitus on ruokkia himoja lukemattomilla sulavilla ja kömpelöillä tavoilla, piilossa ja avoimesti.

He puhuvat vapaan, itsenäisen ihmisyyden alkusoitosta, sisäisen lujuuden kehittymisestä, ruumiinkulttuurista, alastomuuden kauneudesta, jalostuneesta urheilusta ja kasvatuksesta, joka elävöittää sanonnan ”Puhtaalle on kaikki puhdasta!” Lyhyesti sanottuna he puhuvat, että jos kaikki ”estoisuus” poistetaan, ihmisen sukupuoli ylenee ja syntyy jalo, vapaa ihminen, jonka varaan tulevaisuus lasketaan! Voi sitä, joka rohkenee sanoa jotakin tätä pyrkimystä vastaan! Sellainen harhailija kivitetään heti syytöksillä kovaan ääneen sanomalla esimerkiksi, että vain likaiset ajatukset voivat saada hänet ”näkemään siinä jotakin”!

Se kaikki on järjetön mädän veden pyörre, josta leviää puuduttavaa, myrkyllistä ilmaa. Ilma levittää morfiinihuuman tapaan aisteja turruttavaa harhaa, johon tuhannet ja tuhannet jatkuvasti suostuvat johdatettaviksi, kunnes velttoina uppoavat siihen.

Veli yrittää opettaa siskoaan, lapset vanhempiaan. Säädyttömyys peittää ihmisen hyökyaallon lailla, ja aallot lyövät rantaan villisti siellä, missä jotkut vakaat luonteet seisovat täynnä vastenmielisyyttä yksinään kuin kalliot meressä. Moni, jonka omat voimat uhkaavat loppua aallokossa, ripustautuu heihin. Sellaiset pienet ryhmittymät ovat miellyttävä näky, kuin keidas aavikolla. Keidas tarjoaa virkistystä, rauhaa ja lepoa vaeltajalle, joka on pystynyt taistelemaan itsensä näännyttävän aavikkotuulen läpi.

Se, mitä nykyään saarnataan koreaan edistyksen takkiin puettuna, ei ole mitään muuta kuin kaunisteltua valtavan hävyttömyyden vaatimista, ihmisen kaikenlaisen korkeampien aavistusten myrkyttämistä: suurin kulkutauti, joka ihmiskuntaa on koskaan piinannut. Ja erikoista kyllä, on kuin monet olisivat vain odottaneet saavansa uskottavan tekosyyn itsensä alentamiseen. Lukemattomat ihmiset toivottavat tekosyyn lämpimästi tervetulleeksi!

Mutta joka tuntee maailmankaikkeudessa toimivat hengen lait, kääntää halveksuen selkänsä nykykehitykselle. Otetaanpa esimerkiksi yksi ”harmittomimmista” huveista: sekasaunominen.

”Puhtaalle kaikki on puhdasta!” Se kuulostaa niin kauniilta, että sulosointujen turvin on helppo sallia itselleen kaikenlaista. Tarkkaillaanpa kuitenkin sekasaunan yksinkertaisimpia hienojakoisia tapahtumia. Oletetaan, että mukana on kolmekymmentä ihmistä, kumpaakin sukupuolta, joista kaksikymmentäyhdeksän on aidosti kaikella tavoin puhtaita. Oletus on lähtökohtaisesti jo mahdoton, sillä päinvastainen tilanne olisi todenmukaisempi ja silloinkin harvinainen. Oletetaan nyt kuitenkin näin.

Se kolmaskymmenes saa näkemänsä johdosta epäpuhtaita ajatuksia, vaikka ulkoisesti ehkä käyttäytyykin täysin korrektisti. Nämä ajatukset ruumiillistuvat hienojakoisuudessa heti eläviksi ajatusmuodoiksi, jotka lähtevät hänen katseensa kohteen suuntaan ja kiinnittyvät siihen. Sellainen on tahraamista, yhdentekevää, ilmeneekö asia suullisesti tai tekojen tasolla mitenkään!

Kohteeksi joutunut ihminen kantaa tahraa, ja tahra voi vetää puoleensa samankaltaisia ympäriinsä harhailevia ajatusmuotoja. Näin ollen kaikki muuttuu hänen ympärillään yhä tiheämmäksi, saa hänet ehkä epävarmaksi ja myrkyttää hänet kuin loisköynnös usein näännyttää terveimmänkin puun.

Sellaisia ovat hienojakoiset tapahtumat näissä niin sanotusti ”harmittomissa” sekasaunoissa, seurapeleissä, tansseissa ja vastaavissa.

On kuitenkin muistettava, että sellaisiin saunoihin tai huvituksiin ottavat osaa lähtökohtaisesti nimenomaan ne, jotka tarkoituksellisesti etsivät ajatuksia ja tunteita erityisesti kiihottavia näkyjä! Ei siis ole vaikea kuvailla, millaista saastaa sillä tavalla saadaan aikaan, ilman että karkeatekoisessa maailmassa on ulkoisesti huomattavissa mitään.

Yhtä itsestään selvää on, että jatkuvasti kasvava ja tihenevä aistillisten ajatusmuotojen pilvi vaikuttaa vähitellen lukemattomiin ihmisiin, jotka eivät itse hakeudu sellaisten asioiden pariin. Samankaltaiset ajatukset pulpahtavat heidän mieleensä ensin heikkoina, sitten vahvempina ja elinvoimaisina. Ne saavat jatkuvasti ruokaa ympäriltään monenlaisista niin sanotuista ”edistysaskeleista”, ja niin ne liukuvat yksi toisensa jälkeen paksuun ja synkkään virtaan, jossa todellisen puhtauden ja säädyllisyyden käsitteet samenevat samenemistaan ja lopulta ajautuvat sysipimeisiin syvyyksiin.

Tämänkaltaiset tilaisuudet ja kasvainten alut on torjuttava heti alkuunsa! Ne ovat pelkkiä pesäkkeitä, joihin saastunut säädyttömien ihmisten matokasa voi ajatuksensa heittää. Sieltä ne ajatukset voivat nousta rehottaen ja levittäytyä koko ihmiskunnan ylle, yhä uusia pesäkkeitä luoden. Niistä syntyy lopulta yksi iso kasvainkudoksen ryväs, josta tuulahtaa kaiken hyvän tukahduttavaa myrkkyä.

Houre antaa opiaatin tavoin valheellisen voimantunteen, mutta repäiskää itsenne irti siitä!

On surullista mutta luonnollista, että ensisijaisesti juuri naissukupuoli jälleen vähät välittää rajoista ja vajoaa vaatetuksensa häpeilemättömyydessä mauttomuuteen saakka.

Se kuitenkin vain todistaa selityksen hienojakoisista tapahtumista oikeaksi. Koska naisen intuitio on luonnostaan herkempi, juuri hän ottaa hienojakoisen saastuneen ajatusmuotomaailman myrkyn nopeammin ja syvemmälle itseensä sitä lainkaan tiedostamatta. Hän on näille vaaroille alttiimpi, joten hän joutuu helpommin virran vietäväksi ja ylittää uskomattoman nopeasti ja räikeästi kaikki mahdolliset rajat.

Ei ole sattumaa, että joskus sanotaan ”kun naisesta tulee paha, hän on miestäkin pahempi!” Sama pätee kaikin tavoin, olipa kyse julmuudesta, vihasta tai rakkaudesta! Naisen teot ovat aina peräisin häntä ympäröivästä hienojakoisesta maailmasta! Poikkeuksiakin toki on. Nainen ei myöskään tämän perusteella vapaudu vastuusta, sillä hän pystyy kyllä tarkkailemaan itseensä iskostuvia vaikutteita ja muuttamaan toimintaansa ja mieltään… jos tahtoo! Se, että valtaosan kohdalla näin ei tapahdu, on naissukupuolen erhe, josta on kiittäminen ainoastaan täydellistä tietämättömyyttä.

Nykypäivän kannalta kurjaa on, että todellisuudessa myös kansan tulevaisuus on naisen kädessä. Näin on siksi, että hänen sielunsa tila on jälkikasvulle merkittävämpi kuin miehen. Minkä tuhon tulevaisuus siis tuokaan mukanaan! Väistämättä! Aseet, raha tai keksinnöt eivät tuhoa estä, eivät myöskään hyvyys tai kirjaviisas politiikka. Tarvitaan voimakkaampia keinoja.

Mutta nainen ei kanna valtavaa syyllisyyttä yksin. Hän on aina oleva vain sen ajatusmuotomaailman peilikuva, joka hänen kansansa yllä lepää. Sitä ei saa unohtaa. Arvostakaa ja kunnioittakaa naista naisena, ja hän muokkaa itseään sen mukaan ja tulee siksi, mitä te hänessä näette. Siten kohotatte koko oman kansanne!

Sitä ennen on kuitenkin naisten keskuudessa tapahduttava suuri mullistus. Ainoa keino saada parannus heidän nykytilaansa on perusteellinen operaatio: väkivaltainen ja väsymätön isku, joka leikkaa terävällä miekalla kaikki kasvaimet ja heittää ne tuleen! Ilman operaatiota kasvain tuhoaa myös kaikki terveet osat.

Nykyaika juoksee pitelemättömästi kohti koko ihmiskunnan kattavaa välttämätöntä operaatiota, yhä nopeammin, ja tekee operaation lopulta itse! Siitä tulee kivuliasta ja kauhistuttavaa, mutta lopputuloksena on paraneminen. Vasta silloin on aika puhua säädyllisyydestä. Nyt sen kaiku katoaisi lausuttujen sanojen myrskyn sekaan.

Mutta kun hetki on ohi ja syntien Baabelin torni romahtanut silkkaa mädänneisyyttään, silloin tarkkailkaa naissukupuolta! Sen tekemiset ja tekemättä jättämiset näyttävät teille aina, millaisia te olette, koska se elää hienostuneemman intuitionsa ansiosta ajatusmuotojen tahdon mukaisesti.

Niissä oloissa saamme nähdä, että kun ajattelu ja tunne-elämä ovat puhtaat, naiseus kohoaa ensimmäisenä kohti ihannetta, jota nimitämme ihmisen jaloudeksi. Silloin säädyllisyys on saapunut puhtautensa loistossa!